Tort Profiterol
Tort Profiterol
Povestea tortului Profiterol are origini în bucătăria franceză și este strâns legată de istoria delicioselor bile de choux umplute cu cremă și acoperite cu glazură de ciocolată. Acest desert a evoluat de-a lungul timpului, de la crearea choux-urilor în secolul al XVI-lea până la rafinarea sa și transformarea într-un tort spectaculos în epoca modernă.
ermenul "profiterole" a fost utilizat pentru prima dată în limba franceză în secolul al XVII-lea și este derivat din cuvântul latin "profitus", care înseamnă "beneficiu" sau "plăcere". Acest nume sugerează că aceste bile delicioase erau într-adevăr considerate un beneficiu sau o plăcere.
De-a lungul timpului, choux-urile umplute au evoluat și au fost adesea asamblate în straturi pentru a forma un tort impresionant. Această prezentare a dus la crearea celebrului tort Profiterol, care a devenit un desert elegant și rafinat.
Termen de valabilitate: 72 ore
Temperatura de pastrare: +2/+4 grade Celsius
Ingrediente
- mousse ciocolata cu lapte- gogosele umplute cu crema de vanilie
- blat cacao
- ganaj din ciocolata neagra
- fulgi de cocos
- decor din pasta de zahar
- capsuni
Valori nutritionale
Detalii ingrediente